DADAWAVES – INTELLIGENT LIFE

Via het in mei 2016 gereleasde debuutalbum “Wise Old Owl” maakten we kennis met de Belgische popgroep ‘Dadawaves’, een Leuvense band die geformeerd werd rond singer-songwriter Jasper Stockmans. De plaat bestond uit frisse, vlot in het gehoor liggende en melodieuze popliedjes waarin de invloeden van o.a. ‘The Beatles’, ‘The Kinks’, ‘Beach Boys’ maar ook de psychedelische sound van ‘Pink Floyd’ terug te horen waren.

Naast leadzanger en gitarist Jasper Stockmans bestaat ‘Dadawaves’ uit zijn broer Xander Stockmans op drums, Roel Brems op bas, Beatrijs De Klerck op viool en toetsen en Tom Poppe op akoestische gitaar en blaasinstrumenten. Dankzij het succes van hun eerste album mocht ‘Dadawaves’ destijds mee op tournee met de Britse new wave-formatie ‘Echo And The Bunnymen’.

Dat behoort ondertussen allemaal tot de geschiedenis over deze popgroep, want in de voorbije jaren werd er door Jasper Stockmans naarstig verder gecomponeerd aan nieuwe liedjes voor hun tweede studioalbum dat eind februari 2019 op de markt werd losgelaten onder de titel “Intelligent Life” en elf songs herbergt.

De eerste single die werd vooruitgestuurd aan de release van de full-cd was het nummer “All The People’s Faces”. Intussen werd de song “Tears And Dollar Signs” die u op bijgaande video kunt beluisteren als tweede single in de markt gestuurd. Maar eigenlijk had dit het lot kunnen zijn voor zowat elk nummer op “Intelligent Life”, want qua radiovriendelijkheid en hitgevoeligheid kan elke track op ons goedkeuringsstempel ‘approved’ rekenen.

Onze tips voor eventuele toekomstige singles zijn de catchy albumopener “Perpetual Motions”, de swingende albumtiteltrack “Intelligent Life”, het op een monotone sound gebrachte prille liefdesverhaal in “Fire In Her Eyes” en de dromerige pianoballad “Reverie Of The Damage Done”. Jasper Stockmans beschikt over een warme en aanstekelijke stem die voor een extra kleur zorgt bij deze meestal knap gearrangeerde en vrolijk klinkende liedjes. We hopen voor ‘Dadawaves’ dat hun tweede album voor een doorbraak kan zorgen, eerst in eigen land en hopelijk daarna ook snel buiten deze landsgrenzen.

(valsam)

 

9 maart 2019: Het Depot, Leuven (cd-release)
28 april 2019: Ou-Vert, Dudzele
28 juni 2019: Het Stadsmagazijn, Antwerpen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Artiest info
   
 

Label: Starman Records

video